fbpx

Automaatbak spoelen? Heb je een auto met een automatische versnellingsbak maar ervaar je problemen tijdens het rijden. Herken jij de volgende problemen bij jouw auto:

Laat je automaat spoelen door Dregema. Je automatische versnellingsbak loopt weer voortreffelijk en je voorkomt blijvende problemen met de auto.

 

Offerte aanvragen automaatspoeling

Automaat spoelen

Wat is de automaatbak?

De automaakbak of automatische versnellingsbak is een versnellingsbak waarbij je niet handmatig hoeft te schakelen. Met name in nieuwe auto’s zie je vaak een automatische versnellingsbak.

Onderhoud van de automaatbak?

De automaatbak van een auto heeft simpelweg onderhoud nodig. In de automatische versnellingsbak zitten onderdelen die draaien. Deze onderdelen blijven soepel lopen door de olie in de versnellingsbak. Deze olie wordt in de loop van de tijd kwalitatief minder door vervuiling, slijtage, vocht of veroudering.

Simpel gezegd betekent dit dat de olie dikker wordt en hierdoor smeert de olie minder goed. Dit kun je wel voorkomen met preventief onderhoud.

Automaatbak spoelen of flushen

Bij Dregema laat je de automaatbak flushen of spoelen. Wij doen dit met speciale apparatuur (de officiele naam: Kroon-Oil Powerflush). Deze machine wordt aangesloten op het oliecircuit van de auto.

Vervolgens wordt de auto aangezet en bij een draaiende motor wordt de olie rondgepompt. Door het rondpompen wordt het complete circuit gereinigd. Daarnaast wordt er nieuwe, versie olie toegevoegd. Wanneer het programma afgerond is loopt je automaatbak weer soepel.

Flushen automaatbak

Links zie je de vervuilde zwarte olie, rechts zie je de nieuwe olie.

Automaat spoelen – De voordelen op een rij:

  • Je voorkomt hoge reparatiekosten
  • De levensduur van je versnellingsbak wordt verlengd
  • Je krijgt geen problemen met de auto
  • De Kroon-Oil Powerflush method is gebruiksvriendelijk en veilig

Problemen voorkomen

In principe raden wij aan maximaal 60.000 kilometer te rijden voordat je de automaatbak laat spoelen. Rijd je toch meer kilometers dan is de kans groot dat er problemen ontstaan. Wij adviseren in alle gevallen preventief onderhoud. In de praktijk blijkt namelijk dat de problemen doorgaans groter worden wanneer je niet tijdig voor onderhoud kiest.

Toch ernstige problemen met de automaatbak?

Zijn er toch problemen ontstaan met je automatische versnellingsbak dan gaan wij samen met jou kijken wat exact aan de hand is. Vervolgens krijg je een passend advies gebaseerd op onze ervaring.

Wil je dat wij de problemen met jouw automaat oplossen?

Bij ons ben je aan het juiste adres. Wij helpen je graag.

Offerte aanvragen automaatspoeling

Http iframes are not shown in https pages in many major browsers. Please read this post for details.
  • je gegevens zijn veilig bij ons