fbpx

Blinderen of tinten autoruiten

Uw autoramen laten tinten of blinderen? Dregema is gespecialiseerd in het blinderen en tinten van uw autoruiten.

Voordelen van autoruiten tinten

Het blinderen van autoruiten kent veel voordelen. Laat u uw autoramen tinten, dan zult u hier niet alleen voordeel van hebben in de vorm van verhoogde privacy, maar  ook in veiligheid, zonwering, inbraakwering en zelfs brandstofverbruik. U laat uw autoruiten eenvoudig blinderen door ons deskundige team. Wij geven u advies over de mate van blindering en over de mogelijkheden.

Het blinderingsproces

De gebruikte techniek voor het blinderen van uw autoruit is eenvoudig. Wij plaatsen simpelweg een verduisterend folie over de autoruit. Dit is een soort van sticker die vakkundig en strak wordt aangebracht zodat het lijkt alsof de verduistering in het glas zit. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het stofvrij blinderen van de autoramen.

Tinten of blinderen autoruiten

Privacy en inbraakwering

Een van de voornaamste voordelen van het autoramen tinten is dat de verduistering in het folie privacy biedt. Niet iedereen kan u zomaar bekijken als u in de auto zit. Bovendien kunnen potentiële inbrekers niet direct zien wat er in uw auto ligt. Vergeet u dus onverhoopt uw waardevolle spullen weg te stoppen dan is de kans op een auto inbraak beduidend minder.

Versteviging van het glas

Bijkomend voordeel is dat de folie het glas verstevigt. Het glas wordt als het ware bij elkaar gehouden door de folie. Mocht er iemand in willen breken dan is dit lastiger omdat het glas moeilijker te breken is. Dit biedt ook extra veiligheid bij een ongeval. Doordat het glas bij elkaar gehouden wordt voorkomt u dat glas door de hele auto schiet bij een ongeval (met alle gevolgen van dien)

 

Direct een afspraak plannen?

 

Laat uw gegevens bij ons achter

Zonwerende werking

De zonwerende werking van het folie brengt ook een aantal voordelen met zich mee. Het folie houdt bijna alle schadelijke UV-stralen tegen. Wel zo gezond als u iedere dag in uw auto naar het werk moet of een lange reis maakt! De UV stralen verkleuren ook uw interieur. Stoelen en ander interieur zullen dus langer goed blijven met geblindeerde ruiten.

Brandstof besparen

Bovendien heeft het tinten van de ramen een verduisterende werking, waardoor uw zicht niet langer door een felle zon belemmerd zal worden. Zie het folie als een soort enorme zonnebril op uw voorruit. Nog een voordeel van de zonwerende werking is dat de zon de auto niet meer zo snel op zal warmen. Hiermee zult u bovendien brandstof besparen, omdat u de airco minder nodig zult hebben.

Laat snel uw autoruiten blinderen!

Mocht u uw autoruiten nog niet hebben laten blinderen, dan is het raadzaam om dat snel te laten doen. Het brengt diverse voordelen met zich mee zoals:

 • privacy
 • veiligheid
 • zonwering
 • brandstofbesparing

Overzicht prijzen

Hieronder treft u een overzicht van de prijzen hanteren. Dit zijn set prijzen voor de complete blindering van de achterste drie ruiten van de auto (achterruit en zijramen)

Basis: 5 jaar garantie.

Luxe:

 • Nano keramische folie
 • Dotmatrix randen afgewerkt
 • 2 jaar extra garantie

Autoruiten blinderen 3 deurs

Hatchback 3 deurs

3 ruiten € 179.-     Luxe € 279.-

3 ruiten + voorportieren € 289.-     Luxe € 379.-

 

Autoruiten blinderen 5 deurs

Hatchback 5 deurs

3 ruiten € 199.-     Luxe € 299.-

3 ruiten + voorportieren € 309.-     Luxe € 399.-

 

 

Autoruiten blinderen 5 deurs (met driehoek)

Hatchback 5 deurs + driehoek

5 ruiten € 239.-     Luxe € 479.-

5 ruiten + voorportieren € 349.-     Luxe € 579.-

 

 

Autoruiten blinderen Station

Stationcar

5 ruiten € 239.-     Luxe € 479.-

5 ruiten + voorportieren € 349.-     Luxe € 579.-

 

 

Autoruiten blinderen Sedan

Sedan

5 ruiten € 269.-     Luxe € 539.-

5 ruiten + voorportieren € 379.-     Luxe € 649.-

Autoruiten blinderen Coupé

Coupé

3 ruiten € 195.-     Luxe € 419.-

3 ruiten + voorportieren € 285.-     Luxe € 529.-

 

 

Overzicht afzonderlijke prijzen

Wilt u enkel 1 ruit of een aantal ruiten afzonderlijk laten blinderen? Dan hanteren wij de volgende prijzen:

Type ruit

Achterdeuren of klep Bestelauto € 119.-

Voorruit met certificaat € 175.-

Voorruit band € 49.-

Voorruit Kameleon incl certificaat € 269.-

Wetgeving

In het Voertuigreglement staan onder andere de permanente eisen. Voor wat betreft ruiten zegt dit reglement:

 1. De voorruit en de zijruiten van personenauto’s mogen:
  • geen beschadigingen of verkleuringen vertonen,
  • niet zijn voorzien van onnodige voorwerpen, die het uitzicht van de bestuurder belemmeren.
 2. Indien de personenauto niet is voorzien van een rechterbuitenspiegel, mag de achterruit:
  • geen beschadigingen of verkleuringen vertonen,
  • niet zijn voorzien van onnodige voorwerpen, die het uitzicht van de bestuurder belemmeren
 3. De Minister kan regels vaststellen omtrent het bepaalde in het eerste lid.

Op 1 juni 2006 heeft het gerechtshof in Leeuwarden bepaald, dat een visuele waarneming voor een opsporingsambtenaar onvoldoende is, er zal officieel een meting moeten plaatsvinden, een objectieve waarneming dus. Politievoertuigenkunne daartoe uitgerust zijn met de zogeheten ‘Tintman’.

De Tintman

De tintman is een lichtdoorlatendheidsmeter, waarmee de politie snel en betrekkelijk eenvoudig kan vaststellen of de lichtdoorlatendheid van autoruiten voldoende is. Als de politie ziet dat de voorruit of de voorste zijruiten van een auto zijn geblindeerd of kennelijk te weinig licht doorlaten, wordt de tintman ingezet om vast te stellen of de limiet van de lichtdoorlatendheid is overschreden. De lichtdoorlatendheid van de voorruit en van de voorste zijruiten minimaal 55%. De achterruit mag wel zijn voorzien van een folie of coating, mits het voertuig beschikt over een rechterbuitenspiegel.

Meetcellen
Aan twee zijden van de ruit wordt een meetcel bevestigd. De cellen zien elkaar door de ruit heen en meten daarbij hoeveel licht de ruit doorlaat. In de praktijk blijkt dat bijna alle autoruiten vanaf de fabriek aan al van een coating zijn voorzien waardoor de lichtdoorlatendheid al om en nabij de 75% bedraagt. Het is daarom niet verstandig om nog een folie aan te brengen, omdat de lichtdoorlatendheid hierdoor al snel minder dan de toegelaten 55% zal bedragen.

De tintman is een gecertificeerd meetmiddel en is specifiek bedoeld voor het meten van lichtdoorlatendheid.

Aangezien niet iedere politie-auto dergelijke apparatuur heeft, kan de personenauto dus ook uit het verkeer worden genomen ten behoeve van een technisch onderzoek om zo alsnog een objectieve waarneming te kunnen krijgen. Uw voertuigkan daartoe naar een politiebureau worden afgevoerd om daar het technisch onderzoek te laten plaatsvinden.

APK eisen

Naast de wettelijke regel hierboven bestaan er ook APK-eisen. Aan deze eisen is toegevoegd dat de ruiten niet mogen zijn voorzien van onnodige voorwerpen die het uitzicht beperken. Te denken valt daarbij aan stickers, lichtdoorlaatbaarheid beperkende folie of, voor wat betreft de achterruit, jaloezieën die de achterruit dichtmaken.

Op grond van Europese regelgeving en APK-normen mag het lichtverlies in geval van getint glas gemeten naar de uitgangswaarde met helder (on getint) glas nooit meer bedragen dan 25 procent voor de voorruiten en 30% voor de zijruiten voorzijde. Aangezien veel auto’s al getint warmte werend glas hebben, waarmee ze al een eind in de richting van die 25% komen, valt met het aanbrengen van extra folie maar weinig winst te behalen.

Rijksdienst voor het Wegverkeer-keuring

Bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer komen regelmatig vragen binnen over de APK keuring van autoruiten. In hoeverre mogen autoruiten donker zijn gemaakt of zijn voorzien van folie bij een APK keuring?

Het gaat hierbij dus nadrukkelijk om het uitzicht van de bestuurder. Het is bij de keuring niet van belang of er door de ruiten goed naar binnen kan worden gekeken. Is het zicht naar buiten goed, dan is er geen reden tot afkeur. Er bestaat wel apparatuur om de verminderde lichtdoorlatendheid van ruiten te meten, maar dit is zeer kostbare apparatuur. Bij de APK bepaalt dus uiteindelijk de keurmeester of het verminderde uitzicht van de bestuurder toelaatbaar is.

De politie

Bij het constateren van een overtreding kan de bestuurder hiervoor bekeurd worden. Daarnaast is het mogelijk dat het kentekenbewijs deel 1A  wordt ingevorderd. U heeft dan 28 dagen de tijd om uw auto voor een nacontrole aan te bieden aan het politiebureau.

Indien uw auto weer in orde is, krijgt u het kentekenbewijs terug. Mocht binnen die 28 dagen geen nacontrole plaatsvinden of de auto niet in orde zijn wordt het kentekenbewijs opgestuurd naar de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Om het kentekenbewijs dan terug te krijgen zal de auto door die instantie gekeurd moeten worden.

Garantie

Wij bieden u 5 jaar garantie op de aangebrachte folie en de montage.

Na het tinten mogen de ramen minimaal 1 week niet worden geopend.

Dit om de lijm laag goed  uit te laten dampen.

Wasstraat kan na verloop van 3-4 weken weer in gebruik genomen worden.

 

Gerelateerde informatie

Contact

Heeft u vragen? Wilt u meer inhoudelijke informatie? Schroomt u niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.

Direct een afspraak plannen?

 

Heeft u inmiddels een beslissing genomen. Laat uw gegevens bij ons achter wij nemen z.s.m. contact met u op om een afspraak te plannen.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Kenteken auto

Van welke optie wilt u gebruik maken?

Ik ga akkoord met het privacybeleid

// Http iframes are not shown in https pages in many major browsers. Please read this post for details.// // // //