fbpx

Auto uitlijnen? Waarom is dit noodzakelijk en hoe werkt dit? Het uitlijnen van de auto kun je laten verzorgen door de vakmensen van Dregema.

Herken jij de volgende problemen bij jouw auto:

Dregema  De banden van de auto slijten vlot (profiel verdwijnt)

Dregema  De auto wijkt steeds naar 1 kant

Dregema  De auto stuurt zwaar of juist heel licht

Dregema Het stuur van de auto stuurt niet soepel terug na het maken van een bocht.

Dregema  Stuur trilt tijdens het rijden

In onze moderne werkplaats verzorgen ervaren monteurs het vakkundig uitlijnen van jouw voertuig.

Uitlijnen is al mogelijk vanaf: € 75,00

contact Dregema

 

De uitlijning van de banden

De wielen van een auto horen in een bepaalde stand te staan zodat je correct en comfortabel kunt rijden. Ook voor zo min mogelijk slijtage aan de banden is een goede bandenstand belangrijk. Na verloop van tijd kan er echter een afwijking ontstaan in de wielstand, bijvoorbeeld door het raken van een stoeprand of gaten in het wegdek. Ook na vervanging van bijvoorbeeld een stuurkogel of spoorstangeind kan de wielstand afwijken.

Uitlijnen auto

Wanneer je te maken krijgt met problemen zoals hierboven beschreven (slijtende banden, raar stuurgedrag) dan adviseren wij je bij ons langs te komen zodat wij een analyse kunnen maken van de situatie. Ons algemene advies is de auto eens per jaar uit te laten lijnen om overbodige slijtage van banden of mechanische delen te voorkomen en het rij en stuurgedrag te bevorderen.

Trillend stuur tijdens het rijden?

Wellicht heb je wel eens ervaren dat het stuur ging trillen tijdens het rijden. Dit wordt veroorzaakt doordat de wielen niet goed zijn uitgebalanceerd. Uitgebalanceerde wielen zijn rondom even zwaar. Dit voorkomt dat jouw auto gaat trillen of schudden en dat de ophanging slijt. Zodra u ervaart dat de auto gaat trillen en / of schudden dienen de wielen dus te worden gebalanceerd.

Auto laten uitlijnen?

Bij ons ben je aan het juiste adres. Wij helpen je graag.

contact Dregema

onderhoud-auto-emmen

Wellicht vind je dit interessant?